Maria Ligthart

Maria Ligthart

Ik ben geboren in Den Haag, als jongste in een gezin met 5 kinderen. Ik heb gewerkt in diverse creatieve beroepen en met kinderen.

Ondertussen maakte ik op privégebied veel mee als het gaat om familierelaties. Als alleenstaande moeder heb ik onze zoon grootgebracht.

Met veel interesse volgde ik de lezingen op de Vrije School in Leiden. Ik heb affiniteit met Antroposofie, het gedachtegoed van Rudolf Steiner waar de Vrije Scholen op zijn gebaseerd en met Holistische genezing. Inmiddels getrouwd, ben moeder van 1 zoon, Oma van 3 kleinkinderen, sinds 2016 was ik 7 jaar oppas van 2 kinderen.

In de tweede helft van mijn leven volgde ik een HBO opleiding aan de Academie voor Integrale Menswetenschappen te Utrecht. Mijn eindscriptie had als onderwerp: “De kracht van de liefde”.

  • Oktober 2012 ben ik afgestudeerd als Psycholoog in de richting Transpersoonlijk Counselor.
  • September 2010 begon ik de 2-jarige opleiding Praktische Intuïtie in Hoorn die ik in Mei 2012 met succes beëindigde.
  • September 2013 verhuisde ik naar Bolsward na 21 jaar in de Bollenstreek gewoond te hebben.
  • De eerste 5 jaar in Bolsward heb ik creatief met kinderen gewerkt. Met peuter-kleuterdans, een dansvoorstellingen/musicals met kinderen van 6 t/m 12 jaar en diverse Kerstvieringen in de kerk.
  • In 2018 startte ik de praktijk als psycholoog en gezinscoach.
  • Ik ben aangesloten bij het landelijk platform voor kinder- en gezinscoaches Ziizorg. Een platform waar zowel zorg alsook preventieve activiteiten aangeboden wordt voor kinderen en gezinnen. www.ziizorg.nl
  • Voor reviews kijk op Trustoo Maria Ligthart.

 

Hoe gaat het in zijn werk?

We beginnen met een kennismakingsgesprek (de eerste 0:30 uur zijn kosteloos) waarin we kennismaken en spreken over de problemen die spelen.

Voelt het goed voor beide partijen, dan kunnen we meteen doorpakken met een aanvullende sessie. Ik maak een verslag van de intake en de onderwerpen waar je aan wilt werken.  De tijdsduur van de sessies bepalen we in overleg.

Het verloop van de sessies gaat stap voor stap inspelend op wat zich aandient op dat moment. We weten de onderwerpen, maar er is niet een vast programma. Zo kan ik beter en snel inspelen op dat wat er is.

Bij gezinsproblematiek breng ik ook huisbezoeken, om ter plekke de situatie te observeren en te coachen. Ook in dit traject bepalen we na elke stap wat de beste volgende stap is. Tussentijds en na afloop zijn er oudergesprekken. Zo werken we efficiënt en op maat gesneden.

 

Tarieven

  • 1e kennismakingsgesprek van 0:30 minuten: € 0,- (is kosteloos)
  • Sessies: € 40,- per uur
  • Voor de auto reken ik per 10 km. 1 euro vergoeding

De therapie wordt niet vergoed door de zorgverzekering.

 

“Toegepaste geneeskunde zal altijd een kunst blijven. Dat geldt ook voor toegepaste psychoanalyse.

Werkelijke kunst is creatie en creatie overstijgt iedere theorie”

C. G. Jung